Начальник колонії каже, що вимоги Тимошенко виконані і вона поновила лікування

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 15.01.2013 13:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19509

Начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков повідомив депутатам від опозиції, що більшість вимог Юлії Тимошенко виконані, і вона припинила акцію протесту.

Про це повідомив депутат фракції Батьківщина Андрій Павловський,.

"Раніше начальник в’язниці п’ять годин переховувався в туалеті, уникаючи зустрічі з депутатами. Але сьогодні зранку нам вдалося упіймати його в кабінеті. Він повідомив, що нібито Тимошенко дала згоду поновити медичні процедури. Нібито сьогодні з 08:30 почалися процедури", - повідомив Павловський.

Начальник колонії, за словами депутата, повідомив, що більшість вимог, які висувала Тимошенко, тюремниками задоволені.

При цьому депутатів не пустили до Тимошенко, щоб перевірити умови утримання - чи забрали камери, чи замінили чоловіків-наглядачів - жінками.

Між тим у прес-службі ДПтС обурились заявами депутатів і наголосили, "що від народних депутатів жоден співробітник пенітенціарної служби та безпосередньо виправної колонії не переховувався і не втікав".

Крім того в ДПтС повідомили, що Тимошенко надано право короткострокової зустрічі з депутатами-жінками, проведення якого заплановано після завершення реабілітаційних процедур засудженої, які сьогодні вона знову розпочала приймати.

Крім того в ДПтС наголосили, що Колпащиков надав письмову відповідь та вичерпні усні роз’яснення Тимошенко щодо законності встановлення камер відеоспостереження.

Раніше Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори, сповістивши про це у відкритому листі президенту Віктору Януковичу.

Тимошенко заявила, що відмовляється вертатися в палату, поки там не демонтують відеоспостереження й не виведуть варту, що чергує поруч із нею цілодобово.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.