Бютівці, що втекли до більшості Київради, “несподівано прозріли”

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 17.01.2007 20:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1951

До фракції Тимошенко хочуть повернутися депутати Київради, котрі свого часу залишили лави БЮТу.

Про таке заявила сьогодні лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова. За її словами, на сьогодні вона має заяву одного депутата, який зажадав повернутися у фракцію, а також звернення ще шістьох столичних обранців.

Однак їхні прізвища пані Меліхова відмовилась назвати. Лідер БЮТ у Київраді зазначила, що керівництво фракції, а також вище керівництво блоку буде розглядати ці заяви і ухвалювати остаточне рішення про повернення депутатів. Їхню долю також визначить співбесіда, під час якої з'ясовуватимуть, чи збираються депутати співпрацювати із фракцією.

Якщо ні - за Законом "Про імперативний мандат" їм накажуть скласти повноваження. Таким чином дозволивши пройти у Київраду у складі БЮТу іншим депутатам за списком. Тетяна Меліхова вважає, що закон, який передбачає імперативний мандат, поліпшить ситуацію у Київраді, а також дозволить сформувати ту більшість, за яку голосували кияни на виборах. Зокрема, БЮТ розраховує на те, що разом із Блоком Кличка та "Нашою Україною" зможе навестИ лад у земельних і "тарифних" питаннях. Нагадаємо, 12-го січня Верховна Рада ухвалила закон щодо статусу депутатів Верховної Ради Криму і місцевих рад.

Водночас мер Леонід Черновецький вважає прийняття цього закону цитую "спрямованим проти нього особисто". Закон "Про імперативний мандат", за його словами, не має нічого спільного з аналогічними європейськими законами і суперечить Конституції України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.