З віртуального світу. Азаров ніяк ненатішиться покращенням: подешевшали яйця

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.01.2013 11:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19521

Прем’єр Микола Азаров заявляє, що упродовж минулого року життя в Україні покращилося, оскільки продукти харчування подешевшали, а обсяг депозитів громадян зріс.

Про це він заявив на засіданні Кабміну 16 січня.

Так, за словами прем’єра, попри нестабільну економічну ситуацію у світі, роздрібний товарообіг в Україні за минулий рік зріс на 16%, а порівняно з 2009 – на 50%.
"Тобто люди почали вкладати в купівлю товарів і послуг наполовину більше ніж три роки тому. У минулому році було зафіксоване вагоме зниження цін на дуже важливі товари. Так, на 7-22 % знизились ціни на овочі, яйця, цукор, рис, продукти переробки зернових, молоко та молочну продукцію, масло. Вперше за останні 8 років зросло виробництво молока (порівняно з 2011 роком на 3%)", - сказав Азаров.

"Причому це відбувалося в умовах стабільної цінової ситуації – вдруге за роки незалежності індекс споживчих цін у 2012 році був нижчий минулорічного і становив 99,8%", - відзначив прем’єр.

Він додав, що при цьому в Україні ще й зріс обсяг депозитів.

"У цей же час обсяг депозитів громадян у банку виріс минулого року майже на 60 мільярдів гривень, або на 19%. А порівняно з 2009 роком – на 155 мільярдів гривень, або на 73%. Депозити населення в банках сьогодні досягли 366 мільярдів гривень, а це, між іншим, дорівнює річним доходам державного бюджету", - підсумував Азаров.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.