Яценюк відмовився від нардепівського покращення і вимагає від Рибака скасувати розпорядження

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.01.2013 15:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19527

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк відмовився від щомісячної премії, яку йому як голові фракції було призначено розпорядженням спікера Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба «Фронту змін».

14 січня вийшло розпорядження спікера парламенту №302, яким Яценюку, як голові фракції, встановлювалася щомісячна премія у розмірі 88 відсотків від посадового окладу з 12 грудня 2012 року.

Яценюк звернувся до голови Верховної Ради з листом, в якому вимагає в найкоротший термін визнати таким, що втратило чинність, це розпорядження та дати доручення відповідному структурному підрозділу апарату парламенту не нараховувати вищезазначену премію у зв’язку з його відмовою від неї.

Опозиція вимагає скасування пільг народним депутатам.

Член фракції «Батьківщина», перший заступник голови Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Андрій Пишний вносить до парламенту зміни до законів «Про статус народного депутата України» та Державного бюджету на 2013 рік. Він пропонує скасувати, зокрема, виплату народним депутатам матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної заробітної плати, забезпечення безкоштовними путівками для лікування та санаторно-курортного лікування, а також одноразову грошову компенсацію витрат для створення належних житлових умов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.