Залізничне керівництво пообіцяло профспілкам суцільне покращення

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 17.01.2013 13:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19540

Укрзалізниця не готує звільнення співробітників, про що вона офіційно проінформувала Профспілка залізничників і транспортних будівельників.

«У кадровій політиці відомства не передбачені заходи щодо звільнення працівників через скорочення штату. Навпаки, керівництвом Укрзалізниці поставлено завдання недопущення звільнень», - повідомили у прес-службі відомства.

Згідно з повідомленням, профспілку залізничників і транспортних будівельників України було проінформовано про кадрову політику у відповідь на низку висунутих нею вимог до Укрзалізниці.

«У залізничній галузі, як і в будь-якій іншій, з розвитком сучасних технологій відбувається модернізація виробництва, впроваджуються нові системи управління. Це підвищує продуктивність праці і, звісно, призводить до оптимізації чисельності працівників. Однак ті співробітники, які в зв’язку з удосконаленням технологічних процесів будуть звільнятися, за рахунок залізниць і підприємств залізничного транспорту пройдуть перепідготовку для оволодіння іншими професіями і продовжать працювати в галузі. До того ж забезпечення зайнятості працівників передбачено і Галузевою угодою між Укрзалізницею та профспілкою», - повідомляє відомство.

Укрзалізниця підкреслює, що керівництво галузі неодноразово повідомляло про гарантії зайнятості трудовим колективам під час зустрічей і зборів, що проходили впродовж минулого року.

За інформацією відомства, Укрзалізниця спільно з Профспілкою залізничників і транспортних будівельників цілеспрямовано працює над гідними стандартами умов праці.

«Обговорюються питання безпеки, придбання якісного спецодягу та взуття для робітників, забезпечення якісного медичного обслуговування і страхування, посилення правового захисту залізничників», - зазначає відомство.

Як повідомляє УЗ, для більш ефективного вирішення соціальних питань, у процесі реформування галузі в структурі створюваного акціонерного товариства «Укрзалізниця» планується створення Департаменту соціального розвитку.

«Питання соціальної захищеності залізничників, забезпечення соціальних гарантій для працівників та пенсіонерів - це одне з основних завдань, що має бути реалізоване в процесі реформування галузі», - зазначають в Укрзалізниці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.