Фірташ банкрутить облгази для “Газпрому”?

Автор/джерело -  © ТВі



Дата публiкацiї - 17.01.2013 17:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19547

Хвиля банкрутств облгазів, яка захлеснула Україну в січні, робиться бізнесменом Дмитром Фірташем на користь “Газпрому”.

Фірташ не є кінцевим власником облгазів. “Зачистка” бізнесу, яку він проводить, робиться для тієї компанії, яка буде “приймати справи” у Фірташа. Мова йде про “Газпром”, – цитує члена наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчука LB.ua.

На думку експерта, банкрутства дозволять уникнути в майбутньому судових розглядів в питанні правильності приватизації. “А так після банкрутства будуть створені 2-3 компанії, які отримають ліцензії і будуть далі займатися постачаннями газу. Адже реально, початок банкрутства за 2 млн гривень – це вже смішно”, – упевнений Корольчук. Він також вважає, що спеціально для цього не було продовжено заборону на банкрутство облгазів.

“Головна мета таких кроків – це передача в майбутньому “зачищених” облгазів “Газпрому”. Без боргів, без претензій, без поганої історії”, – резюмує експерт.

Обласні господарські суди на початку січня відкрили провадження у справах про банкрутство десятка газопостачальних компаній – “Криворіжгаз”, “Чернігівгаз”, “Харківміськгаз”, “Сумигаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Закрапатгаз”, “Миколаївгаз”, “Дніпрогаз”, “Луганськгаз” та “Вінницягаз”.

Із зазначених облгазів, “Дніпрогаз”, “Харківміськгаз” і “Криворіжгаз” раніше контролювалися структурами російського бізнесмена Віктора Вексельберга. У середині 2012 року основним власником компаній опосередковано стала компанія Vijaya Universal Limited (Британські Віргінські острови). Інші підконтрольні бізнесменові Дмитру Фірташу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.