Мажоритарники ПР бунтують проти “руки Чечетова”?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.01.2013 11:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19552

Народний депутат України (фракція Партія регіонів) Віктор Бондар заявив, що мажоритарники, які увійшли до фракції ПР, не здають карток для голосування.

Про це він повідомив у програмі “Громада” на хмельницькому обласному ТРК “Поділля-Центр” 17 січня.

“Після вступу нам (мажоритарникам - УНІАН) висунули вимогу: здати картки для голосування, аби вони голосували синхронно. Мовляв, така фракційна дисципліна. Ось тут ми встали у позу: картки не здаємо, оскільки балотувалися по округах та давали обіцянки людям”, - зазначив Бондар.

Як приклад Бондар навів голосування за законопроект про декриміналізацію статей Кримінального та Кримінального процесуального кодексів, за якими засуджено Юлію Тимошенко та Юрія Луценка, коли вісім депутатів-мажоритарників з фракції ПР проголосували “за”.

Як повідомлялося раніше, 11 січня ц. р. Верховна Рада України не підтримала в першому читанні проект закону «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу України з метою забезпечення міжнародно-правових зобов’язань України». Як свідчать дані поіменного голосування на сайті парламенту, за дане рішення проголосував лише 161 (при необхідних 226 — УНІАН) із 389 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. З 99 членів фракції «Батьківщина», «за» проголосували 75 депутатів, не проголосувало четверо та 20 депутатів фракції були відсутні. Натомість «за» висловились 8 народних депутатів із фракції Партії регіонів (Яків Безбах, Віктор Бондар, Віктор Жеребнюк, Олег Кулініч, Віктор Развадовський, Григорій Смітюх, Юрій Шаповалов та Нестор Шуфрич).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.