Вітчизняний феномен. Азаров збирається встановлювати тарифи ЖКГ не відповідно якості послуги, а за рівнем доходу покупця

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.01.2013 14:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19556

Україна готова диференційовано підвищити тарифи на комунальні послуги для населення заради досягнення компромісу з МВФ про відновлення кредитної програми, заявив прем’єр-міністр Микола Азаров.

"Ми сказали, що ми готові для тих, хто має європейську зарплату і доходи, ми готові для них, для цієї категорії населення, встановити тарифи такі, які відповідають собівартості цих товарів", - зазначив Азаров.

При цьому він наголосив, що отримання кредиту фонду не є критично важливим для України, тому Київ продовжує діалог, очікуючи отримати прийнятні умови співпраці.

Як повідомлялося раніше, уряд України запропонував збільшити дефіцит держбюджету на 7,678 млрд грн - до 38,807 млрд грн для погашення боргів за різницею у тарифах на теплову енергію для населення.

Азаров заявив, що рівень доходів більшості українців залишається, як і раніше, низьким, тому у людей немає можливості сплачувати повну вартість.

"Що стосується підвищення тарифів на газ для населення - всього, в тому обсязі, про який вони (МВФ - ред.) говорили з нами, то на це ми піти не можемо", - додав прем’єр.

Раніше повідомлялося, що місія Міжнародного валютного фонду прибуде в Україну 29 січня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.