У стилі Вишинського. Не чекаючи формального суду Генпрокурор оголосив Тимошенко замовником вбивства

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 18.01.2013 21:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19560

Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, екс-прем’єру Юлії Тимошенко в п’ятницю “вручено підозра” в організації даного злочину.

"Зібрано матеріали досудового слідства, які свідчать про те, що Тимошенко дійсно замовила дане вбивство разом з Лазаренком", - заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка під час брифінгу.

"Сьогодні слідча група Генпрокуратури приїхала до Тимошенко, щоб вручити їй підозру у вчиненні злочину", - сказав генпрокурор і додав, що за цією статтею (ст.93 Кримінального кодексу - убивство) екс-прем’єра може бути засуджено до довічного ув’язнення.

Пшонка також уточнив, що Тимошенко і екс-прем’єр Павло Лазаренко заплатили за вбивство Щербаня 2,8 мільйона доларів.

"І Лазаренко, і Тимошенко здійснювали перерахування коштів. Перше - 500 тисяч доларів особисто з бандою розрахувався Лазаренко. А потім 2,3 мільйони доларів було перераховано, і це перерахування організувала Тимошенко", - заявив Пшонка.

Як відомо, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Євгена Щербаня був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви.

4 квітня 2012 року на прес-конференції син загиблого Євгена Щербаня Руслан заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Після цього Генеральна прокуратура поновила розслідування справи.

Водночас під час суду в 2003-му році над вбивцями син Щербаня Руслан не згадував Юлію Тимошенко серед причетних до вбивства батька.

Сама Тимошенко заявляла, що не має жодного відношення до вбивства Щербаня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.