Канадські ентузіасти створили найекономічнішу електролампочку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.01.2013 05:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19565

Троє колег з університету міста Торонто займалися розробками, в результаті яких на світ з’явився освітлювальний прилад з феноменальною світловою віддачею в 133 лм/ват – «NanoLight».

Фірмовий продукт Nanolight - це 12 Вт світлодіодні лампи, які забезпечують еквівалент 100 Вт класичної лампи і випромінюють 1600 люмен свтіла

Ця цифра демонструє, що прилад є неймовірно ефективним і економічним джерелом світла порівняно з будь-якими сьогоднішніми моделями.

Джиммі Чу, Том Родінгер і Крістіан Ян познайомилися в 2005 році, коли працювали над університетським проектом автомобіля на сонячній енергії. За три роки з належним ентузіазмом і з допомогою благодійних коштів вони створили свій прототип найекономічнішої лампочки в світі, повідомляє gizmag.

«Nanolight» споживає всього 12 ват, при цьому вона виділяє таку саму кількість світла, як і звичайний 100-ватний прилад. Також пристрій нагрівається слабше, ніж звичайна лампочка, що збільшує термін її служби і пожежну безпеку.



Інші світлодіодіодні (LED) лампи, які нині виробляються електротехнічними компаніями, і є аналогами звичайної 100-ватної лампочки, випромінюють лише 70 лм/ват.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.