Хроніки “покращення”. Південна залізниця підвищує тарифи на приміські потяги

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 21.01.2013 11:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19568

Для подальшого забезпечення перевезень у приміському сполученні на відповідному рівні, а це близько 340 приміських поїздів на добу, Південна залізниця збирається провести індексацію тарифів на 15%, яка є економічно обгрунтованою і вимушеною.

Про це заявили в прес-службі Південної залізниці.

Відзначається, що в 2012 році Південною дорогою в приміському сполученні було перевезено 58 млн. 970 тис. пасажирів. При цьому витрати дороги компенсувалися виручкою від продажу квитків тільки на 9%.

Згідно із законодавством України, Південна залізниця надає пільговий проїзд 26 категоріям громадян. Фактично це означає, що сім з десяти пасажирів приміських поїздів Південної залізниці - пільговики, відзначають на Південній залізниці.

Вартість перевезення пільгового контингенту повинна компенсуватися за рахунок державного і місцевих бюджетів. У минулому році Південна залізниця перевезла пільговиків на 65,2 млн. грн., з них місцевими органами влади було компенсовано тільки 26,5 млн. грн., Тобто менше 41%.

"Але навіть при повній компенсації вартості витрат перевезення пільгового контингенту приміські перевезення залишаються збитковими, тому що приміські пасажирські тарифи несуть соціальну спрямованість", - заявили на підприємстві.

У даний час питання індексації тарифів перебуває на узгодженні в Харківській, Полтавській та Сумській облдержадміністраціях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.