Президент Ющенко застосує вето до закону про Кабмін

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.01.2007 14:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1957

Президент Віктор Ющенко знайшов невідповідності у тексті Закону, який йому надіслано на підпис, і тексту, який було проголосовано у парламенті.

Президент України Віктор Ющенко надіслав листа Голові Верховної Ради України, в якому зазначено, що текст Закону «Про Кабінет Міністрів України», який надійшов на підпис Главі держави, відрізняється від тексту Закону, прийнятого парламентом 21 грудня 2006 року. А саме: з частини 7 статті 23 виключено пункт 4. Про це повідомила прес-служба Глави держави.

Ця невідповідність підтверджена листом Апарату Верховної Ради України від 29 грудня 2006 року, в якому йшлося про клопотання щодо заміни однієї сторінки у відповідному Законі, а також стенограмою засідання парламенту та порівняльною таблицею. Секретаріат Президента відмовився задовольнити клопотання, оскільки це є прямим порушенням Конституції України, адже закони, прийняті Верховною Радою, обов’язково мають бути підписані Головою Верховної Ради. Таким чином, Глава держави, відповідно до рішення Конституційного Суду № 11-рп від 7 липня 1998 року, може застосувати право вето щодо Закону «Про Кабінет Міністрів України».

Рішення Президента буде оприлюднене у встановлені Конституцією терміни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.