Стабільність досягнуто. Донецький губернатор заявляє про «повну деградацію» шахтарських селищ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 22.01.2013 11:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19579

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький заявляє про «повну деградацію» покинутих шахтарських селищ у регіоні.

м. Сніжне

Про це він сказав на прес-конференції в Донецьку, зазначивши, що йому відомо про масове поширення копанок – нелегальних місць видобутку вугілля в містах Сніжне, Торез, у Шахтарському районі, де розміщено багато закритих, непрацюючих шахт і покинутих вугільних виробок.

«Знаю про ситуацію в Сніжному, де прямо у дворах там купують ділянки і всередині ведуть видобуток. Скажу чесно: на жаль, доводиться погодитися з тим, що десь є справді повна деградація цих покинутих шахтарських селищ. І нам необхідно цю проблему визнати і думати про те, яким чином там все-таки замістити, - зазначив Шишацький. - Тому що, на жаль, ось такі приватні копанки - їх і оформляти не немає ніякого сенсу і можливості. Але для деяких людей ці копанки просто джерело виживання».

На думку Шишацького, «і Сніжне, і Торез, і Шахтарський район залишаються зоною екологічного та іншого лиха».

Він повідомив, що в ОДА буде заплановано «поїздку губернатора, але з конкретними пропозиціями для поліпшення ситуації, у тому числі і з коштами, які ми можемо з субвенції соцекономрозвитку області направити на ці райони, на ті самі убиті дороги, водопостачання тощо, де є цілий клубок проблем».

м. Сніжне. Типова вулиця

Оцінюючи роботу місцевої влади, зокрема, діяльність мера Сніжного в питанні нелегального видобутку вугілля, Шишацький заявив, що керівник міста тут, звичайно, пасивний. «Дещо пасивна позиція місцевої влади, у тому числі й мера Сніжного», - сказав губернатор.

З приводу думки місцевих жителів про те, що керівники міста і місцеві правоохоронні органи самі зацікавлені в існуванні копанок як джерел їх доходу, Шишацький зазначив: «Чесно сказати, я дійшов висновку, що часто, напевно, простіше людину замінити, чим змінити. Тому будемо думати і над цим питанням».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.