Правляча коаліція киданула БЮТ. А чим вони кращі за виборців?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 18.01.2007 14:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1958

Парламентська коаліція не має жодних зобов'язань перед фракцією БЮТ щодо остаточного ухвалення закону про опозицію.

Про це сказав спікер Олександр Мороз під час засідання Всеукраїнського прес-клубу.

Він зазначив, що були домовленості з БЮТ про підтримку в цілому закону про імперативний мандат і про закон про опозицію в першому читанні, і це було зроблено в парламенті.

"Але жодних зобов'язань щодо ухвалення остаточно цього закону (про опозицію) про подолання вето на нього (якщо буде накладено вето президента) не передбачалося", - відзначив Мороз.

Він підкреслив, що в цьому законопроекті про опозицію "є зазіхання на функції, що до опозиції жодного відношення не мають".

Як приклад, він навів ситуацію з Рахунковою палатою України. За його словами, це орган контролю Верховної Ради, а не опозиції.

Він зазначив, що визначено в законодавстві терміни перебування на посаді керівника Рахункової палати, а в ситуації, коли ця посада буде віддана опозиції, "то виходить, що у випадку зміни складу опозиції потрібно буде змінювати керівника Рахункової палати".

За його словами, у законі є багато норм, що виходять не тільки за межі Конституції України, але й "здорового глузду".

Він розповів, що під час обговорення законопроекту про опозицію один із фахівців-юристів, жартуючи, звернувся до Юлії Тимошенко, мовляв, "ви такий пропонуєте закон, начебто ніколи не збираєтеся бути при владі".

За його словами, таке припущення виникає в зв'язку з тим, що усі владні функції, у випадку ухвалення даного закону, передаються опозиції.

Як відомо, 12 січня Верховна Рада подолала вето президента на закон про Кабмін, не врахувавши жодної з 42-х пропозицій президента.

Фракція БЮТ голосувала за подолання вето в обмін на ухвалення закону про імперативний мандат і закону про опозицію

Від “Аратти”: Як бачимо, в українському тіпа політикумі, - як в національному бізнесі початку 90-х. Тоді, серед публіки у малинових піджаках, прикрашених емблемами закорднних клубів, вважалося, що не киданути партнера по тіпа бізнесу - дурним тоном. Кажуть, що рудименти таких бізнесових відносин ще збереглися на теренах шахтарського краю. А може переодягнути правлячу коаліцію в яскраво-малинові піджаки?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.