У проблемних округах вже почали скуповувати голоси

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 22.01.2013 14:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19582

Комітет виборців констатує початок масового підкупу виборців потенційними кандидатами в депутати Верховної Ради на перевиборах у 5 одномандатних округах № 94, 132, 194, 197 і 223.

Про це сказав на прес-конференції голова КВУ Олександр Черненко.

"Вже сьогодні є певна інформація, що деякі кандидати (на участь у перевиборах) вже починають ... будувати піраміди зі скупки голосів, і це може зіграти свою роль", - сказав Черненко.

При цьому він не назвав конкретних прізвищ кандидатів і в яких саме округах зафіксовані такі факти підкупу.

У той же час голова КВУ зазначив, що його організація продовжує моніторити ситуацію у всіх 5 округах і має намір це робити надалі.

Як повідомлялося, КВУ вважає прямий підкуп виборців найбільш небезпечним порушенням для фальсифікації підсумків виборів Ради.

5 листопада 2012 Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в округах № № 94, 132, 194, 197 і 223 у зв’язку з численними порушеннями.

У той же час Комітет виборців вважає, що звернення 54 депутатів парламенту до Конституційного Суду з проханням роз’яснити норми закону про вибори Верховної Ради в частині проведення повторних виборів депутатів є свідомою спробою затягнути процес їх призначення.

Він зазначив, що логічніше було б Раді прийняти окремий закон і створити хоч якісь юридичні підстави для якнайшвидшого проведення перевиборів у 5 одномандатних виборчих округах.

Черненко також спрогнозував, що перевибори в окрузі № 224 у Севастополі, на яких виграв призначений пізніше міністром оборони Павло Лебедєв, швидше за все будуть проведені вже навесні, при цьому зазначивши, що проведення перевиборів в округах № № 94, 132, 194, 197 і 223 навесні 2013 практично нереальне.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.