Власенко таки дочекався побачення з Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.01.2013 18:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19588

Після зустрічі народних депутатів від опозиції з керівництвом пенітенціарної служби до Юлії Тимошенко нарешті пустили захисника.

Про це повідомив депутат Юрій Одарченко, повідомила прес-служба «Батьківщини».

«В ході зустрічі народних депутатів України від фракції «Батьківщина» Юрія Одарченка та Андрія Павловського з керівництвом Державної пенітенціарної служби України було прийнято рішення допустити захисника Сергія Власенка до Юлії Тимошенко», - сказав він.

Депутатам вдалося з’ясувати подробиці так званої «відмови Тимошенко від зустрічі з адвокатами», на даний момент їх зустріч триває.

«До цього моменту зустрічі Тимошенко зі своїми адвокатами відбувалися на території виділеної їй палати, оскільки, як відомо, пересуватися по лікарні їй було важко», - зазначив Юрій Одарченко.

«Для того, щоб примусити Тимошенко припинити свій протест та залишити приміщення душової кімнати, представники пенітенціарної служби вимагали, щоб вона залишила це приміщення та зустрічалася із адвокатом виключно у спеціально обладнаній кімнаті для побачень», - сказав народний депутат.

За його словами, відмову іти в кімнату для зустрічей тюремники трактують як відмову від зустрічі із захисником.

Одарченко підкреслив, що Кримінальний процесуальний кодекс чітко врегульовує порядок побачень захисників зі своїми підзахисними.

«Відповідно до ч.5 статті 46 Кодексу захисник має право на побачення зі своїм підзахисним в будь-який момент і без будь-якого дозволу. При цьому представники пенітенціарної служби мають право спостерігати за зустріччю, але не мають права її прослуховувати», - наголосив він.

«Жодних обов’язкових «кімнат для побачень» Кодекс не передбачає, тому будь-які інструкції 2003 року не мають чинності», - сказав народний депутат, зазначивши, що посилання тюремників на недійсні інструкції суперечить Конституції України і може бути предметом оскарження у судових органах як України, так і за її межами.

«Тільки після проведеної з народними депутатами зустрічі керівництво служби прийняло рішення виконати вимоги КПК та допустити захисника Сергія Власенка до Юлії Тимошенко», - резюмував Одарченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.