Єврокомісія використовуватиме доповідь Freedom House, готуючи доповідь про Україну

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.01.2013 10:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19590

Європейська комісія врахує висновки міжнародної правозахисної організації Freedom House щодо стану свободи в Україні при підготовці доповіді про прогрес України у рамках Європейської політики сусідства.

Про це власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі повідомили у прес-офісі комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле.

“Ми знаємо про факт оприлюднення Freedom House нової доповіді про стан свободи в світі. Загальна оцінка Комісії та Верховного представника ЄС ситуації в Україні в 2011 році була надана 15 травня 2012 року в доповіді про прогрес. Оцінка розвитку ситуації в 2012 році буде зафіксована у наступній доповіді про прогрес, яка, очікується, буде оприлюднена на початку весни”, - зауважили в офісі.

У повідомленні йдеться, що впродовж 2012 року Верховний представник з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон та комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Фюле зробили кілька заяв щодо розвитку ситуації в Україні з питань вибіркового правосуддя та проведення парламентських виборів 28 жовтня 2012 року.

Як повідомлялося раніше, Freedom House констатує подальше зниження рівня свободи в Україні в 2012 році.

За даними організації, в цілому за період з 2008 по 2012 роки Україна втратила 16 пунктів в загальній оцінці, посівши шосте місце за швидкістю зменшення рівня свободи після Малі, Мадагаскару, Гамбії, Гвінеї-Біссау та Бахрейну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.