Руїну подолано. Два волинські університети пішли на «канікули» через відсутність фінасування

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.01.2013 11:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19592

Закриття двох волинських університетів на півтора місяці через брак фінансування – це ганьба для центральної та місцевої влади.

Про це народний депутат України, один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко заявив вчора луцьким журналістам, відповідаючи на запитання щодо закриття найбільших волинських університетів – Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету – у зв’язку з відсутністю коштів на їхнє утримання.

«Урядовці та місцева влада вже так «дофінансувалися», що не тільки «оптимізуються» шляхом закриття сільські школи та заклади охорони здоров’я, а і два відомі університети, фактично, закриті з кінця грудня і до середини лютого через «недостачу фінансування», - зазначив Томенко.

«Якби йшлося про середньовічну або окуповану Україну, де би бракувало коштів на національну освіту і через це зимою зупинялося навчання, я б це міг пояснити. Але коли у ХХІ столітті влада декларує пріоритет підтримки освіти, і водночас два державні університети зі статусом національних закриваються на півтора місяці, то це є ганьбою, свідченням непрофесіоналізму і бездарності центральної та місцевої влади, яка опікується питаннями освіти», - зазначив Томенко.

Він повідомив, що буде ініціювати розгляд питання стану фінансування цих університетів та усіх вишів по Україні на засіданні Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, а у разі необхідності – ініціюватиме заслуховування інформації щодо цього питання у парламенті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.