Козак в чергове підтвердив: конституційні права громадян - ніщо

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 23.01.2013 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19594

У Мінінфраструктури пояснюють затримку у впровадженні практики продажу квитків на потяг тільки за паспортами зміною уряду.

Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак.

Зі слів міністра, продаж квитків на потяги українських залізниць тільки за паспортами мав запрацювати ще з 1 січня. Затримка у введенні цього правила спричинена виключно зміною складу уряду та необхідністю повторного погодження такого кроку.

«Міністерство й надалі стоїть на цій позиції, і проводитиме її в життя», - підкреслив Володимир Козак.

Як повідомлялося раніше, в листопаді стало відомо про плани Мінінфраструктури з початку 2013 року запровадити іменний продаж квитків на проїзд у залізничному транспорті. Передбачається, що оформлення квитків і посадка в потяг здійснюватиметься виключно після пред’явлення документів, що засвідчують особу пасажира.

Від «Аратти»: Конституція України - закон прямої дії, який має примат над всіма іншими нормативними актами. Більш того, всі без включення органи державної влади: законодавчої, виконавчої, судової мають діяти лише на підставі Конституції і законів України. Закони України - акти загальнообов’язкові для безумовного виконання всіма громадянами України, незалежно від посади, статі, расової приналежності тощо. Підзаконні акти не можуть містити норми, які порушують закони або права громадян, захищені Конституцією.

Конституція України надає громадянам право безперешкодно пересуватися територією України. Для пересування територією держави громадянинові надається послуга: автомобльні чи залізничні перевезення. Жоден закон України не регламентує й не може регламентувати надання послуги перевезення на підставі документа, що засвідчує особу споживача. Бо громадянин не має обов’язку звітувати надавачеві послуги і ще будь-кому про свій намір кудись поїхати, за виключенням тих громадян, свобода пересування яких обмежена у судовому порядку або за рішенням слідчого правоохоронного органу. Так встановлює чинне законодавство.

Виникає питання: на підставі якого законодавства діє пан Козак і його відомство? Тим більше, що вже був ганебний прецедент з аналогічним порушенням прав громадян і чинного законодавства саме на "Укразалізниці" під гаслом боротьби зі спекулянтами. Тоді кампанія зазнала фіаско. А може не варто вдруге, як кажуть "на ті ж граблі"?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.