Черновецький: тарифи на житлокомунпослуги знизяться до колишніх розмірів

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 18.01.2007 20:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1960

Мер Києва Леонід Черновецький пообіцяв поступове зниження тарифів на житлово-комунальні послуги до колишніх розмірів.

“Тариф” Черновецького

- Поступово ми доведемо розцінки за тарифами для всіх людей, практично для 90% киян, до тих розмірів, які існували до мого приходу, - заявив мер, повідомляє “Газета по-українськи”.

Він підкреслив, що зниження буде відбуватися щомісяця для малозабезпечених киян і тих, хто представляє середній клас.

Черновецький повідомив, що Київська міська державна адміністрація підготувала розпорядження, яким затвердила перелік ще 500 будинків, мешканці яких не платитимуть за підвищеними тарифами. При цьому він заявив, що різні комерційні установи будуть платити за житлокомунпослуги ще більше, ніж зараз.

- Підготовлене ще розпорядження, де банки, магазини, комерційні установи будуть платити дорожче, - сказав мер.

Він зазначив, що це справедливо, оскільки комерційні структури, розташовані в приміщеннях житлового фонду, споживають більше води і створюють більше побутових відходів.

Київміськадміністрація із грудня 2006 року підвищила тарифи на житлокомунпослуги в 3,4 рази.

Пізніше для мешканців старих будинків тарифи були знижені на 32,6-39,3%, а для мешканців інших будинків - на 11%.

Від “Аратти”. Як ми не намагалися, так і не знайшли адекватної логіки в діях київського мера. Спочатку, на підставі лише йому зрозумілих обчислень, підвищуються ціни на комунальні послуги, нібито у зв`язку з подорожчанням енергоносіїв, після цього робиться кілька галасливих заяв про надзвичайну турботу про малозабезпечені верстви населення Києва, що супроводжуються "матеріалізацією духів і роздачею слонів" - "слонів" у вигляді продовольчих пайків і грошових подачок та "духів" - субсидій. Нині ж, в очікуванні неминучої реакції киян на невмотивоване підвищення розмірів комунальних платежів починається відкат у сторону зниження тарифів, "але пізніше" (певно, - вже після ганебного зняття з посади). З цікавістю будемо слідкувати про подальший перебіг гастролей на Хрещатику, 36 заслуженого хитробожого юриста-артиста.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.