Заступник голови “Громади” каже, що у Лазаренка не було мотивів вбивати свого радника

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 23.01.2013 23:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19601

Генеральний прокурор Віктор Пшонка озвучив абсурдні звинувачення щодо причетності Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до замовного вбивства нардепа Євгена Щербаня, оскільки Щербань нічим не міг їм заважати.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив перший заступник голови партії "Громада" Олег Оленюк.

"Ці звинувачення, самі по собі, є абсурдними, бо там немає ні мотиву, ні підстав. Нічого такого, аби це обвинувачення можна було прив’язати до Лазаренка, чи Тимошенко", - вважає Оленюк.

"Вони пишуть, що Щербань заважав якимось рішенням обласної адміністрації. Володимир Щербань, його однофамілець та спільник, вже давно не був головою державної обласної адміністрації, а був Сергій Поляков, який вважався стовідсотково людиною Лазаренка, який міг провести будь-яке рішення", - додав він.

За словами Оленюка, реально Євген Щербань нічим заважати Павлу Лазаренку не міг. Євген Щербань був радником прем’єр-міністра і входив в коло радників Павла Лазаренка".

"Доводити в українських судах, монополізований відомо ким, і де на замовлення прокуратури виконується будь-яка політична вказівка, це марна затія. А доводити що-небудь людям, які не здатні слухати та аналізувати факти, абсолютно безперспективна справа", - підкреслив Оленюк.

Відповідаючи на питання, чи вдасться таки Лазаренку та Тимошенко довести свою невинуватість у вбивстві Щербаня, він сказав: "Якби у цієї влади і Генеральної прокуратури було хоч трохи в голові сірої речовини, вони б подібних справ не роздували".

"Ця піар-справа роздута не так проти Лазаренка, як проти Тимошенко. Скоро Європейський суд з прав людини винесе рішення в справі за якою Тимошенко була засуджена. От і починаються такі метання, які спрямовані на те, аби зволікати із майбутнім рішенням ЄСПЛ, а що ще гірше - це може бути і чиясь тактична гра перед самітом", - резюмував перший заступник голови партії "Громада".

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство Щербаня і підозрює в його організації колишніх прем’єр-міністрів Павла Лазаренка та Юлію Тимошенко.

Генпрокуратура називає мотивом організації вбивства Щербаня його непоступливість бізнес-конфлікті з Лазаренком і Тимошенко.

Екс-прем’єр заявляє, що нові обвинувачення буде неважко спростувати в міжнародних судах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.