Проти Тимошенко порушено три кримінальні справи

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.01.2013 10:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19602

У прокуратурі розслідується ще три кримінальні справи проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це в інтерв’ю газеті "Сегодня" заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"У провадженні прокуратури є справа про медичні автомобілі і "кіотські" кошти. З матеріалами справи знайомляться досі адвокати Тимошенко, роблячи це дуже повільно. Є ще одна справа про спробу дати хабар суддям Верховного суду. І справа про нанесення тілесних ушкоджень працівнику Держпенітенціарної служби під час заворушень в Лук’янівському СІЗО, коли Тимошенко із соратниками приходила туди з вимогою звільнити чоловіка. Є докази, що пошкодження нанесла особисто Тимошенко", - заявив Кузьмін.

Як повідомлялося раніше, у відповідь на запит Тиждень.ua прес-служба Генпрокуратури повідомила, що захист екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко знайомиться зі справою щодо нецільового використання коштів Кіотського протоколу та закупівлі машин «швидкої допомоги», а тому ГПУ не передає цю справу до суду.

У свою чергу захисник Тимошенко у цій справі Сергій Сас повідомив Тиждень.ua, що Генпрокуратура продовжила на півтора року розслідування у цій справі.

Як відомо, слідство у цих справах завершилося у лютому 2011 року.

Тимошенко підозрюють в нецільовому використанні коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів за Кіотським протоколом (ч. 3 ст. 365 ККУ).

Крім того, екс-прем’єра звинувачують в тому, що вона, будучи прем’єром, використала не за призначенням 67 млн гривень із державного бюджету, виділені під гарантію уряду на закупівлю й ввезення у країну 1 тис. автомобілів Opel Combo нібито для медичних цілей.

Ці дві справи були об’єднані в одне провадження.

Як відомо, 7 грудня минулого року Ренат Кузьмін повідомив, що проти Тимошенко було порушено всього 10 справ. Із них 3 розслідує Генпрокуратура, 6 - Державна податкова служба, ще одне досудове слідство проводить СБУ.

Тимошенко відбуває покарання за вироком суду від 11 жовтня 2011 року щодо "газової справи".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.