У Росії пишуть, що вже навесні очкують від Януковича здачі ГТС Кремлю

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 24.01.2013 12:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19606

Вже навесні 2013 Президент Віктор Янукович, усвідомлюючи загрозу економічної кризи напередодні президентських виборів, може зважитися на допуск “Газпрому” до управління газотранспортною системою України.

Про це пише російська "Незалежна газета" у статті "Київ готовий віддати Москві газотранспортну систему".
"Експерти допускають, що, не отримавши від ЄС ні грошей на модернізацію ГТС, ні підтримки в переговорах з "Газпромом", Київ вже навесні приступить до створення двостороннього консорціуму.

За два роки до президентських виборів і під загрозою економічної кризи команді Януковича вкрай важливо знизити газову навантаження на бюджет України", - йдеться у публікації.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук (Україна) вважає, що Київ у цьому випадку отримає знижку на газ, але тимчасову, а також меншу, ніж отримала Білорусь.

"Всі розуміють, що ціна на російський газ буде знижена максимум на три роки. І не до білоруського рівня, а приблизно до 200-250 доларів за тисячу кубометрів", - сказав Корольчук.

Екс-міністр економіки, депутат Верховної Ради від опозиції Сергій Терьохін вважає, що українській владі слід враховувати не тільки економічну, але і політичну сторону питання.

"Продаж ГТС - це торгівля незалежністю держави. Всі рішення щодо економіки, податків будуть прийматися не в Києві, а в Москві ", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.