Виборці, як виявилося, не мають права знати, яку зарплату отримує їхній депутат

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.01.2013 18:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19614

Заробітна плата голови Верховної Ради України Володимира Рибака виявилася засекреченою, йдеться у відповіді на запит журналістів від апарату Ради.

Зокрема, чиновник послався на рішення Конституційного Суду від 20.01.2012, в якому йдеться, що не можна розголошувати матеріальне становище особи, пише Фокус.

Варто зазначити, що раніше стала відома зарплата прем’єра Миколи Азарова, який офіційно отримує 33 тис 980 гривень на місяць. За словами медіаюристів Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін, Конституційний Суд встановлює правила регулювання захисту інформації, але можуть бути і винятки. У той же час, робота спікера повністю фінансується з держбюджету.

Як повідомлялося раніше, голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що діяв правомірно під час звільнення з посади голови Національного банку України Сергія Арбузова і призначення на його посаду Ігоря Соркіна.

Нагадаємо, 22 січня лідер партії УДАР Віталій Кличко подав позов до Окружного адміністративного суду Києва проти спікера Ради Володимира Рибака.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.