Єврокомісар попередив: підписання угоди про асоціацію і ЗВТ з ЄС залежить від української влади

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.01.2013 20:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19615

Комісар ЄС із питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Філе знову повторив сьогодні, що можливість підписати угоду з Україною про асоціацію залежатиме від поступу у трьох питаннях, одне з яких – політично мотивоване правосуддя.

Виступаючи на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, він додав, що це питання він порушуватиме в перебігу свого візиту до Києва, запланованого на 7–8 лютого.

Рада міністрів закордонних справ ЄС іще у грудні заявляла, що угоду про асоціацію між ЄС і Україною можна буде підписати до вільнюського саміту «Східного партнерства», якщо Україна досягне поступу у трьох галузях: відповідності міжнародним стандартам минулорічних парламентських виборів і подальших дій за їхніми результатами, поступу України в подоланні вибіркового правосуддя і відверненні його на майбутнє і втіленні реформ, які сторони визначили спільно в порядку денному підготовки до асоціації.

Підписання угоди ЄС з Україною про асоціацію орієнтовно планується на саміті програми «Східне партнерство» у Вільнюсі в листопаді цього року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.