Кужель переконана, що Щербаня вбити могли тільки донецькі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.01.2013 17:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19627

Народний депутат Олександра Кужель заявила, що була до самої загибелі поряд з Євгеном Щербанем і переконана в непричетності екс-прем’єра до його вбивства.

Народний депутат України Кужель розповіла виданню Фокус про своє перебування в харківській лікарні з Юлією Тимошенко.

За словами Кужель, дізнавшись про підозру Тимошенко у вбивстві Щербаня, вони разом з Тимошенко і депутатами Людмилою Денисовою і Тетяною Слюз розсміялися. "Вона (Тимошенко - ре.) сказала:" Таке навіть хворому в голову прийти не може - звинуватити мене у вбивстві Щербаня, коли у мене з ним були хороші людські стосунки". Це просто абсурд. "Дніпропетровським "зайти на поле володінь" донецьких "було взагалі нереально", - сказала Кужель.

Вона також заявила, що сьогодні ситуація в Харкові подібна до тієї, яка була тоді в Донецьку. "Повірте, місце ув’язнення Тимошенко обрано невипадково: влада точно знає, що Добкін і Кернес (відповідно губернатор Харківської області і мер Харкова. - ред.) повністю володіють областю. Навіть бандити, які виносили нас із палати Тимошенко, - це була не пенітенціарна служба, це були саме бойовики Кернеса. Кинувши нас на сходи, вони відразу побігли вниз, опустивши голови, побоюючись потрапити в об’єктив телекамери. Я їх не раз бачила у Харкові, це "бойовий загін" влади, що завжди виконує найбруднішу роботу. Я впевнена: вбивство Щербаня могли організувати тільки "донецькі", - заявила народний депутат.

Кужель назвала звинувачення проти Тимошенко абсурдними. "Я - та людина, яка був з Женею (Щербанем. - ред.) до самої його загибелі. Була з ним в одній команді з 1994-го року. Знала всіх його друзів і ворогів - таємних і очевидних. Тимошенко серед них не було, та й не могло бути - надто незначною фігурою вона була в той час. Вони оберталися на різних орбітах", - сказала Кужель.

Крім того, вона повідомила, що під час зустрічі з Тимошенко вони говорили про нові закони, про ситуацію в країні. "Вона розповідала про утримання у СІЗО і колонії. Про те, що ув’язнених, яких вона лагідно називає "дівчата", там змушують працювати цілодобово. А ще ми майже годину читали вірші Ліни Костенко і говорили про неї. Розмовляли тільки на вухо, при цьому стукали голосно по столу, адже там все прослуховується і записується. Вона турбувалася, що ми лягти не можемо, віддала свою ковдрочку, щоб нам було зручніше. Про себе, свої проблеми взагалі нічого не говорила", - розповів Кужель.

При цьому вона запевнила, що в опозиції є план дій. "Він чіткий і зрозумілий. Ми просто поки не можемо його оприлюднити. Крім того, без підтримки людей багато його пунктів реалізувати непросто. А вивести людей "за свистком"- так не буває", - заявила Кужель.

Як повідомлялося раніше, 23 січня в ефірі каналу ТВі Дмитро Поєзд, адвокат засудженого за виконання вбивства Щербаня Вадима Болотських, заявив, що бізнесмен Рінат Ахметов міг бути причетним до замовлення та організації вбивства Щербаня.

Адвокати Ахметова заявляють про його непричетність до вбивства Щербаня. Юристи зазначили, що не виявили доказів будь-якого роду, які свідчать про те, що Ахметов був причетний до трагічних подій щодо Щербаня та інших бізнесменів. "Правду кажучи, деякі із загиблих у 90-их бізнесменів були найближчими друзями Ахметова", - додали вони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.