У Києві відкрито пам`ятник академікові Сергію Корольову

Автор/джерело -  © “Освітній портал”



Дата публiкацiї - 19.01.2007 09:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1964

18 січня в Києві на Музейній площі Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут” (НТУУ “КПІ”) відбулося врочисте відкриття пам'ятника академікові Сергію Корольову з нагоди 100-річчя від дня його народження.

Наталя Корольова відкриває пам`ятник батьку

У церемонії відкриття взяли участь віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник, перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін, дочка вченого Наталя Сергіївна, льотчик-космонавт Павло Попович, директор НКАУ Юрій Алексєєв.

Першим виступив ректор КПІ Михайло Згуровський. Він пояснив, чому пам'ятник академікові відкривають на території КПІ. "Саме тут Сергій Корольов вчився в 1924-1925 роках", - сказав пан Згуровський.

"Україна повинна пишатися, що серед її синів є така людина, як Сергій Корольов", - у свою чергу заявив Дмитро Табачник.

Пам'ятник, встановлений на Музейній площі ВНЗ, споруджений за проектом заслуженого художника, скульптора Миколи Олійника. Висота всього пам'ятника із бронзовим погруддям - 2,5 метри. На кам'яному постаменті напис: "Основоположникові практичної космонавтики, конструкторові перших штучних супутників Землі та космічних кораблів, студентові КПІ 1924-1926 рр від київських політехніків".

Сергій Корольов народився 12 січня 1907 р. у Житомирі. З 1924 по 1926 рік був студентом Київського політехнічного інституту. Учений займався виготовленням балістичних і геофізичних ракет, а також пілотованих космічних кораблів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.