Арифметика від ПР. Рибак не скликає сесію, бо нарахував 140 підписів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.01.2013 17:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19658

Голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає недоцільним скликати позачергову сесію парламенту.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу “Рада”.

“Я думаю, що позачергову сесію не треба збирати, тому що уже у вівторок (5 лютого) друга сесія починається”, - сказав Рибак.

За словами спікера, йому принесли розрахунки, які показують, що на проведення позачергової сесії “треба на вітер викинути 3 мільйони 627 тисяч гривень”.

Рибак також зазначив, що не зміг оголосити про проведення позачергової сесії, оскільки лише 140 підписів народних депутатів не викликають сумнівів у справжності.

За словами голови ВР, до нього звернувся народний депутат Владислав Лук’янов, який повідомив, що ряд народних депутатів від опозиції перетинали кордон, їх немає в Україні, тому справжність їхніх підписів викликає сумнів.

На думку Рибака, питання, які опозиція пропонує винести на позачергову сесію, можна заслухати на другій сесії, яка розпочнеться 5 лютого. Він зауважив, що опозиція з ним не погоджується. “Думки у них свої, а я не можу виступати проти Регламенту Верховної Ради”, - додав Рибак.

“Я не можу зібрати позачергову сесію, тому що немає підстав. Ви всі вимагаєте від мене, щоб я Регламент (парламенту) виконував, а самі депутати хочуть його порушувати… Одні кажуть - давай, другі кажуть - не давай”, - зазначив голова ВР.

Нагадаємо, три опозиційні фракції у Верховній Раді 25 січня передали голові парламенту 158 підписів для проведення позачергової сесії.

На позачерговій сесії ВР опозиція пропонує, зокрема, створити тимчасову слідчу комісію з розслідування порушень Конституції при ув’язненні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, розглянути питання про політичну відповідальність голів СБУ та МВС за участь правоохоронних органів у політичних переслідуваннях та про відставку генпрокурора.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.