Правоохоронні органі повертаються до захисту інтересів керівних осіб

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 19.01.2007 16:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1966

Генеральна прокуратура, Служба безпеки України і правоохоронні органи сьогодні починають діяти на умовах політичного замовлення.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, член фракції "Наша Україна" Анатолій Кінах.

"Це неприпустимі речі, це межа, яку не можна переступати", - підкреслив він. Через ситуацію, що склалася, за словами Кінаха, він "вимушений дуже багато часу приділяти тому, щоб не допустити, щоб такі спеціальні служби, як СБУ, МВС, служба зовнішньої розвідки, головне управління розвідки Міністерства оборони і Держкомзв'язок не політизувалися, і не почали працювати за замовленням тієї або іншої політичної сили".

"Я вдячний Президентові держави, який своїм розпорядженням створив спеціальну комісію, яка готує концепцію реформування СБУ", - підкреслив Кінах. На його переконання, СБУ має зміцнювати і удосконалити свій напрям контррозвідувальної діяльності, а також приділяти особливу увагу підготовці кадрового потенціалу.

Кінах також виразив здивування, що "ще досі не ухвалено рішення про голову служби безпеки, оскільки призначення заступників у відсутність першої особи створить нові прецеденти для загострення ситуації". За його словами, така ж ситуація спостерігається і в МВС. "Коли затверджується склад заступників внутрішніх справ, потім ці ухвали припиняються Указом, потім це питання розглядається Конституційним судом - це, безумовно, негативно впливає на всю вертикаль правоохоронної системи внутрішніх справ", - підсумував Кінах.

Від “Аратти”: ми дещо здивовані висновками пана Кінаха. Тому, що не зрозуміло, чого власне очікував екс-прем'єр і багаторічний нардеп?

Сталінсько-берієвська система ніколи не захищала Закон і Громадянина, бо створювалася вона не для захисту, а для придушення власного народу і винищення “класових ворогів”.

Навіть такий спеціальний термін був “соціалістична законність”, не просто виконання закону, а особливе, специфічне виконання. Або, не правопорядок, як всюди, а “соціалістичний правопорядок”, тобто особливий правопорядок. А особливіть та була в тому, що - система служить кріслу, в якому сидить певна особа. І захищає крісло разом із особою. Відтак, законність й правопорядок диктуються із крісла особою, яка ним користується.

Отже, нині в кріслах сидять особи із багатим, колоритним минулим. Тому й система обслуговує їхні інтереси. Нічого надприродного.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.