Протистояння біля КМДА. Нардепи переконалися, що Попову не потрібен діалог

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.01.2013 15:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19669

Сьогодні п’ятеро нардепів спробували переговорити з главою КМДА Олександром Поповим аби владнати протистояння, яке триває другий день через непрозоре обрання громадської ради.

Про це повідомив на своїй сторінці у Factbook народний депутат Володимир Бондаренко.

"Тільки шалений тиск з боку протестувальників змусив Попова все ж таки піти на контакт. Приводом є скандал навколо створення Громадської ради як дорадчого органу при голові КМДА". - пише Бондаренко.

За його словами, хоча зрозуміло, що цей орган нічого не вирішує, але все ж хоча б від представників ГО можна отримувати інформацію про наміри влади. "Хоч цей орган в принципі є кишеньковим у Попова і освячує всі його скандальні рішення, проте важливо знати усім мешканцям столиці: хто ж ті громадські організації, які від імені киян освячуються у тому числі усі незаконні забудови". - вважає Бондаренко.

За його словами, зустріч нічого сама по собі не дала (сподіватися було ні на що). "Попов намагався відхреститися від своєї участі у дводенному протистоянні. Але ж така кількість міліції і омону зустріли нас сьогодні перед будівлею КМДА , що навіть якщо б Попов не брав у цьому участі, то не помітити сотні міліціонерів під вікнами він не міг!!! Скидається на дешевий анекдот! І навіть йдеться зараз не про ефективність чи неефективність нашої зустрічі". пише Бондаренко.

На його преконання, така ситуація цілком закономірна, оскільки столиця фактично позбавлена права місцевого самоврядування. Вже котрий рік Києвом править "намісник" Януковича Попов, на якого місцева громада не має жодного впливу.

"Ця влада до діалогу не здатна взагалі ні з ким, навіть із дорадчим громадським органом, який практично ні на що не впливає. І навіть якщо добитися перезатвердження цієї Громадської ради, Попов створить якусь іншу. Тому проблема не в ефективності дорадчих органів, а в тому, що в Києві відсутня влада, обрана киянами. А є одноосібний намісник Януковича – Олександр Попов." - вважає Бондаренко.

Відтак, за його словами, головне завдання для опозиції домагатися відставки Попова та ухвалення парламентом нового закону про столицю, який поверне право киян впливати на місцеву владу.

"Зараз найголовніша вимога - відставка Попова! Слід приймати новий закон про столицю, повертати місцеве самоврядування, права територіальним громадам безпосередньо впливати на життя мікрорайонів, і проводити вибори вже за новими правилами. Більше не можна зволікати, оскільки концентрація ресурсу і влади в одних руках – це узурпація і безконтрольний дерибан." - переконаний Бондаренко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.