Спікергейт. 152 нардепи вже поставили підпис за відставку Рибака

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.01.2013 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19679

Опозиція зібрала 152 підписи під вимогою розпочати процедуру відставки голови Верховної Ради України Володимира Рибака.

Зокрема, народний депутат від фракції УДАР Віталій Ковальчук продемонстрував журналістам підписні листи, в яких міститься 152 підписи.

“У вас є можливість особисто пересвідчитись, що всі підписи оригінальні”, - сказав Ковальчук, перегортаючи сторінки з підписами.

Підписи були зібрані під час сьогоднішніх зборів опозиції.

За інформацією заступника голови парламенту Руслана Кошулинського, на зборах зареєструвалося 158 народних депутатів.

Як відомо, для початку процедури відставки голови ВР потрібно 150 підписів народних депутатів.

Як повідомлялося раніше, три опозиційні фракції зібрали й 24 січня офіційно передали голові парламенту понад 150 підписів за проведення позачергової сесії для створення Тимчасової слідчої комісії ВР щодо порушень Конституції при ув’язненні екс-прем’єра Юлії Тимошенко та колишнього глави МВС Юрія Луценка, розгляду питання політичної відповідальності керівників МВС та СБУ та висловлення недовіри генеральному прокурору.

Згідно з Регламентом парламенту, голова Верховної Ради у семиденний термін після отримання такої вимоги має оголосити про скликання позачергової сесії.

Разом з тим голова ВР Рибак 25 січня заявив, що з проведенням позачергової сесії парламенту виникли складнощі у зв’язку з достовірністю підписів народних депутатів. Він підкреслив, що розпорядження про проведення позачергової сесії парламенту не буде підписано, якщо підтвердиться інформація про фальсифікацію підписів деяких депутатів.

Також Рибак зазначив, що на позачерговій сесії не буде ухвалено жодних рішень, оскільки у її ініціаторів немає необхідних 226 голосів. Разом з тим, наголосив він, її проведення коштуватиме бюджету понад 3 млн 600 тис. грн.

29 січня Рибак заявив, що недоцільним цього тижня скликати позачергову сесію парламенту, тому що 5 лютого розпочинається чергова, друга сесія ВР сьомого скликання, а у прес-службі парламенту повідомили, що Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради дано доручення встановити законність ініціативи щодо проведення позачергової сесії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.