Лутковська вважає, що між приватною клінікою і табірною «больнічкою» немає різниці

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 31.01.2013 22:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19684

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко у Менській виправній колонії отримує всі ліки, прописані лікарями столичної клініки, де він був прооперований.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська в ефірі 5 каналу.

Уповноважена ВР з прав людини розповіла, що 31 січня відвідала Юрія Луценка в Менській колонії, аби особисто пересвідчитися, чи він продовжує лікування. "Я побачила, що він отримує всі ліки, які йому прописали відповідно до тієї схеми, яка прописана лікарями "Оберіг"", - сказала Лутковська.

Омбудсмен також вказала, що Державна пенітенціарна служба, перед тим як робити будь-які дії, які можуть викликати такий суспільний резонанс, повинна надавати попередню інформацію.

"Про те, що 23 січня було проведено оперативне втручання, яке вимагало певної реабілітації, вона завершена, всі процедури, які вимагали крапельниць, або ін’єкцій, завершені, проводиться виключно лікування шляхом прийняття таблеток, яке можна проводити, в тому числі, і в умовах Менської колонії, у зв’язку з цим 29 числа прийнято рішення про виписку Луценка із приватної клініки", - пояснила Лутковська.

Як повідомлялося раніше, 30 січня Юрія Луценка було виписано зі стаціонару столичної клініки, де його прооперували 23 січня, та етаповано до Менської виправної колонії.

У Пенітенціарній службі заявили, що лікарями було вироблено відповідні рекомендації щодо подальшого амбулаторного лікування Луценка, яке буде здійснюватись медперсоналом Менської виправної колонії в повному обсязі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.