Хроніки “покращення”. Автоцивілка подорожчає на третину

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 1.02.2013 10:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19685

Поліси обов’язкової цивільно-правової відповідальності власників автотранспорту подорожчають у лютому.

Таку думку в коментарі висловив заступник голови Ліги страхових організацій України Олександр Залєтов.

"Це може бути на 25-30% відсотків. Якщо зараз киянин із досвідом водіння до 3 років купує річний поліс автоцивілки на малолітражку за 800 гривень, то в лютому такий вже коштуватиме 1000. Жителі невеликих обласних центрів платитимуть замість 230 гривень — 300", - сказав Залєтов.

Страховка подорожчає через зміни в законі про обовязкову цивільно-правову відповідальність власників автотранспорту. Вони набирають чинності із 6 лютого цього року.

"В Україні йде тенденція до збільшення ліміту відшкодування у разі пошкодження автомобіля чи травмування людини. Зараз відшкодовують 100 тисяч за життя людини. І то, якщо це годувальник сім’ї. Якщо це пенсіонер чи бездітна людина, то страховка покриє лише витрати на похорон - це 4-7 тисяч гривень. Якщо людина отримала інвалідність, то відшкодування може бути різним. Чіткої схеми не прописано в законі. Тепер у змінах до закону передбачені чіткі суми при різних ступенях травмування людини. Якщо після аварії має 1 групу інвалідності - страховики виплатять відшкодування у розмірі 36 мінімальних зарплат, якщо 2 - 18, якщо 3 - 12. Виплати тепер будуть здійснюватися не пізніше, ніж через 60 днів від страхового випадку. Через такі зміни страхові компанії мають збільшити розмір відрахувань до фонду Моторного бюро у три рази - до 350 тисяч євро на рік", - розповів Залєтов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.