Операція “Космос-2”. Парафіяни церкви Аделаджі готуються до виборів в Київраду

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.02.2013 11:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19696

Адепти “Посольства Божого” активно готуються до виборів в Київраду і вчать один одного політтехнологій.

Про це пише газета "Сегодня".

Поки Сандей Аделаджа ходить на судові засідання у справі про "Кінгз кепітал", в "Посольстві Божому" активно готуються до виборів в Київраду, які мають відбутися у цьому році. Парафіяни проходять тренінги на тему політики та лідерства, а деякі з них з боєм прориваються у члени громадських рад різних рівнів, щоб успішніше стартувати. Кажуть, що саме Сандей поставив таке завдання - йти у владу.

За словами прихожан "Посольства...", під час одного зі своїх виступів пастор Сандей заявив, мовляв, нам потрібно проводити своїх людей в різні структури влади. У приклад поставив парафіянок, які примудрилися пройти до районних рад Київської області (в т.ч. в Яготині і Вишневому).

При "Посольстві" вже формуються групи потенційних кандидатів в депутати на вибори в столиці.

Учора ж на проповіді Аделаджа закликав парафіян активно працювати в соцмережах. "З кожного з вас по 10 новин на ваших сторінках. Встали і збираєтеся на службу - пишіть на сторіночці, прийшли сюди - знову пишіть. Пишіть тільки гарне, ставте фотографії та діліться з друзями, а не тільки лайкайте", - казав Аделаджа.

Відомий соціолог Ірина Бекешкіна каже, що один з колишніх прихожан повідомив їй, що Сандей прийняв рішення - його люди повинні увійти у всі громадські ради при уряді.

"Мета ймовірно одна - впливати на владу будь-яким чином", - говорить Бекешкіна.

Їй якраз довелося зіткнутися з парафіянами "Посольства Божого" в раді при МЗС.

"Коли ми переобрали їх і домоглися своєї більшості, то пастору стало просто нецікаво з нами працювати, і він написав заяву, що за станом здоров’я не братиме участі у раді», - говорить Бекешкіна.

"У них схема проста - одна людина приносить документи відразу від десятка різних громадських організацій чи благодійних фондів. Як правило, вони існують лише на папері, а за всім цим стоять "сандєєвці", - говорить Бекешкіна.

Самі парафіяни запевняють, що цілі у них благородні і ніяких фальсифікацій вони не роблять.

"Я був у раді при КМДА в минулому році, ми проводили суботники, круглі столи, тому хотів знову продовжити роботу", - розповів пастор "дочірньої" "Посольству Божому" церкви "Шляхетних сердець" Юрій Черненко.

У раду при КМДА він намагався потрапити через громадську організацію "Покликання", яка проводить роботу в реабілітаційному центрі для наркозалежних того ж Аделаджі. Черненко вже готується до виборів у Київраду.

"Звичайно, рішення буду приймати не один я, а команда. Але якщо мене підтримають і я буду готовий, то, звичайно, спробую свої сили на виборах. Наше завдання - змінити суспільство, і ми знаємо, як це зробити", - каже Черненко.

У мерії кажуть, що до формування рад не мають відношення. Чиновники лише реєструють, а інше - справа громадських працівників.

Інший парафіянин "Посольства..." Андріян Паламарчук зазначив, що хоче у владу, щоб зрозуміти, куди діваються гранти та гроші на різні програми.

Як повідомлялося раніше, у Дніпровському районному суді Києва триває судовий розгляд кримінальної справи за обвинуваченням посадових осіб ТОВ "Кінгз Кепітал" за епізодами шахрайського заволодіння грошовими коштами 618 громадян на суму понад 52 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.