Російські міліціонери не відповідатимуть за смерть журналіста

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 19.01.2007 20:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1970

Прокуратура республіки Алтай (Росія) відмовила у порушенні кримінальної справи проти співробітників міліції за злочинну недбалість, факти якої виявлено розслідуванням вбивства омського журналіста Олександра Петрова.

З проханням провести перевірку діяльності співробітників правоохоронних органів в алтайську прокуратуру й у Генеральну прокуратуру Росії звернувся батько загиблого Анатолій Петров. Він вважає, що міліціонери могли запобінугти вбивству, але не зробили цього.

Петрову-старшому вдалося з’ясувати, що за кілька годин до розправи над родиною сина, в місцеве відділення міліції звернувся підприємець, чий автомобіль був обстріляний майбутнім вбивцею.

"Від відділу міліції до того місця - півгодини їзди. Якби вони прибули, то могли злякати вбивцю", - заявив батько загиблого журналіста. Однак, міліціонери не забажали виїжджати на місце події.

Перевірка, проведена слідчим прокуратури за запитом Анатолія Петрова, не знайшла складу злочину в діях співробітників міліції.

Омський журналіст Олександр Петров, його дружина і двоє дітей, трьох і семи років, були вбиті 8 серпня 2006 року на березі гірської ріки Туектенка, де вони зупинилися на відпочинок під час подорожі Гірським Алтаєм.

Верховний суд Республіки Алтай у грудні присудив 17-літнього вбивцю до десяти років позбавлення волі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.