Intel запропонував замінити миттєві повідомлення віртуальними аватарами

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.02.2013 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19700

Компанія працює над технологією під робочою назвою Avatar Chat, яка являє собою новий виток у розвитку IM-технологій і пропонує заміну звичайних коротких текстових повідомлень живою розмовою з віртуальним персонажем.

Про це повідомив технічний директор Intel Джастін Раттнер на форумі IDF 2012.

Як повідомив Раттнера, нова технологія буде доступна приблизно через пару років і вона напевно буде до смаку любителям IM.

Він також заявив, що це дійсно цікава і класна технологія, яка поки перебуває в розробці підрозділу Intel Labs.

Стало відомо, що за допомогою цієї системи користувачі зможуть, одержавши повідомлення, не просто подивитися на текст, а й поспілкуватися з віртуальним персонажем, що втілює співрозмовника.

Раттнер заявив: "Це дуже цікаво. Коли ви перебуваєте на тій стороні комунікаційного каналу, ви можете чути мій голос і бачити мій аватар з особою, яка повторює фрази за мною. Це як голосова пошта з аватаром".

За даними фахівців, система Avatar Chat покладається на ряд аудіопродуктів, камеру і систему розпізнавання осіб, яка в майбутньому може з’явитися в комп’ютерах, смартфонах і планшетах.

За керування і промальовування аватара буде відповідати спеціальна програма, яка буде транслювати текст у голос, розуміти емоційне забарвлення і відображати все це на обличчі віртуального аватара.

Користувач, який передає повідомлення, зможе передавати його як в реальному часі, так і використовувати відкладену доставку, крім того користувачі зможуть самостійно створювати аватари, використовуючи для цього як фотографії, так і віртуальні моделі персонажів.

Раттнер зазначив, що в майбутньому Avatar Chat передбачається оснастити підтримкою жестового управління, поліпшеним контекстним пошуком і системою швидкої передачі різних файлів між користувачами.

Технічний аналітик компанії ZK Research Зеус Керравала вважає, що поки говорити про перспективи Avatar Chat досить складно, оскільки технологія ще не вийшла зі стін Intel Labs.

Однак, на його думку, концептуально технологія має спеціалізоване застосування, крім того, вона навряд чи витіснить текстові IM, бо останні мають невеликий розмір, працюють дуже швидко і можуть розглядатися як універсальний засіб комунікацій.

Керравала повідомив: "Як не крути, але це не відчути, а ваш аватар - це ще не ви. Можливо, що технологія стане популярною серед шанувальників Джастіна Бібера, які зможуть спілкуватися, наплодивши своїх віртуальних Біберів у чатах. Також технологія може знайти своє застосування, коли один зі співрозмовників не хоче показувати свого реального обличчя- наприклад, коли ви спілкуєтеся зі службою прийому замовлень або технічною підтримкою".

Раніше повідомлялося, що в четвертому кварталі 2012 року Intel Corp. знизив чистий прибуток на 27%, зокрема через сильне падіння попиту на персональні комп’ютери.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.