Відлуння урагану. Москву засипає снігом

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.01.2007 19:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1971

Європейський буревій прийшов на Схід. Російська столиця потерпає від потужного снігопаду. Київ негода обійшла стороною. Поки що, цього разу.

Підмосковне ДАІ просить водіїв обмежити поїздки у зв'язку з потужним снігопадом і похолоданням.

Технологія прибирання снігу і обробки покриття матеріалами проти ожеледиці така, що не дозволяє миттєво усунути снігові або крижані замети, відзначає управління ДІБДР по Московській області.

У Москві з ранку, вже другий день, йде сильний сніг, температура після тривалої відлиги, знизилася до 4-5 градусів морозу.

Через це, ускладнилася ситуація на підмосковних автотрасах. В результаті снігових кучугур звузилася, зокрема, проїжджа частина на Мінському шосе, Ризькому шосе і Старосмоленському шляху.

Дорожні служби не встигають розчищати дороги, а в окремих місцях - їх взагалі не чистять. На самій проїжджій частині утворилася крижана кірка, із-за якої значно збільшився гальмівний шлях автомобілів і впала швидкість руху, - місцями до 20-40 км. на годину. Із-за завірюхи знизилася видимість, автотранспорт рухається з включеним світлом фар.

Державтоінспекція "звертається до всіх учасників дорожнього руху з переконливим проханням: неухильно дотримувати Правила дорожнього руху, бути гранично уважними на дорозі", мовиться в прес-релізі ДІБДР.

ДАІ закликає водіїв бути украй уважними під час руху на підйомах і спусках, на крутих поворотах, при проїзді через залізничні переїзди й перехрестя, а також в зонах пішохідних переходів і автобусних зупинок, де від інтенсивних гальмувань утворюються ділянки з ковзанками.

"Особливу увагу автовласникам необхідно звернути на дотримання швидкісного режиму, дистанції, уникати різких маневрів, а також виконувати вказівки дорожніх знаків і співробітників ДПС", - наголошується в прес-релізі.

Велика кількість опадів впливає і на пропускну спроможність на основних автомагістралях в Московському регіоні, і Державтоінспекція "наполегливо радить" автовласникам обмежити поїздки на особистому транспорті, особливо до Москви, і скористатися громадським.

ДАІ також наполегливо прохає громадян залишати автомобілі тільки у встановлених місцях, щоб не заважати дорожнім службам прибирати вулиці.

У разі крупних поломок, ДТП і виникнення інших складних дорожніх ситуацій водіїв просять звертатися в підрозділи обласної та міської Державтоінспекції.

Московська влада стверджує, що всі необхідні механізми і людські ресурси задіяні в прибиранні снігу із столичних доріг і вулиць.

"Робиться все необхідне для прибирання випадного снігу з доріг і вулиць", - повідомило сьогодні джерело в комплексі міського господарства Москви.

За його словами, "в даний час йде суцільне промітання московських доріг з обробкою реагентами для недопущення ожеледі".

Співрозмовник відзначив, що сніг в столиці з перервами йде вже більше доби. "За весь попередній день в Москві, на дороги міста виходило більше 8 тис. спеціальних машин, половина з яких, працювала вдень, а половина - вночі", - розповів він.

За його даними, на снігоплавильні пункти міста було вивезено за добу 3 тис. 600 кубометрів снігу, а приріст сніжного покрову склав до ранку 3 см.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.