Конституційне протистояння. Погоджувальна рада закінчилася нічим

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.02.2013 11:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19713

Блокування роботи парламенту опозицією триває.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомляє народний депутат Анатолій Гриценко.

"Переговори голів фракцій поки що ніякого результату не дали. Продовжаться переговори вже після 12:00". - пише Гриценко.

За його словами не можна не помітити, що регіонали чітко розуміють вразливість своєї позиції, яка полягає в тому, аби максимально відтягнути час до введення порядку голосування, який унеможливить фальсифікації.

"Більшість розуміє незаконність і вразливість своєї позиції. Пропонує опозиції підписати документ: протягом місяця система персонального голосування буде введена в дію. Але - не погоджується з вимогою опозиції, щоб до того всі голосування також відбувалися особисто (підняттям рук, голосом, як завгодно, але особисто)". - пише Гриценко.

Він вважає, що можливість компромісу є. Зокрема, у призначені так званого дня голосування один раз на тиждень.

"Можливо, протягом кількох годин мирне рішення буде знайдено - тоді Рада запрацює. Може, й ні - тоді блокування продовжиться. Уже очевидно, що більшість має намір прийняти (потім) рішення, аби голосування в залі проводилися лише один день на тиждень, приміром у четвер (колись таке в Раді вже було). Очевидно, забезпечити фізичну присутність своїх депутатів-бізнесменів лише один день на тиждень (а фактично, один день на два тижні) - для ПР це максимум досяжного". - вважає Гриценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.