Путіну набридли “не патріотичні” іномарки?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.02.2013 14:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19716

У Росії можуть відродити автомобільний бренд Руссо-Балт, під яким у 1908-1922 роках було випущено близько 4 тис. автомобілів.

Автомобіль Руссо-Балт Impression

Про це пишуть російські ЗМІ із посиланням на учасників проекту Кортеж, у рамках якого готується концепція створення нових автомобілів спеціально для російських чиновників.

Історія Руссо-Балта починається у 1869 році. Заснований завод був у Ризі, але у 1915 році автомобільний відділ заводу був евакуйований до Москви. У часи перебудови він займався виробництвом причепів до легкових автомобілів, у 1990-тих роках увійшов до складу Державного космічного науково-виробничого центру імені Хрунічева і зараз спеціалізується на авіації.

У 2006 році на Женевському автосалоні був показаний автомобіль Руссо-Балт Impression. Того самого року пітерська компанія Руссо-Балт, що володіє автомобільними товарними знаками Руссо-Балт та Russo-Baltique, опрацьовувала концепцію автомобіля для президентського кортежу на базі Rolls-Royce Phantom, але проект заморозили.

Ще одна ідея учасників проекту Кортеж - створення нового автомобільного бренду Орел. Подробиці про цей проект поки що не повідомляються.

Нагадаємо, нещодавно президент Росії Владімір Путін забракував лімузин ЗІЛ-4112Р, який був створений для глави держави московським Заводом імені Ліхачова. Президент випробував машину і вказав на недоробки, однак про які конкретно проблеми йдеться, не уточнюється.

На даний момент основу автопарку перших осіб Росії становлять автомобілі Mercedes та BMW. Тим не менше, віце-прем’єр Дмітрій Рогозін у грудні обіцяв, що пересяде зі службового лімузина на цивільну версію бронемашини ГАЗ-2330 Тигр, а сам Путін ще у квітні 2012 року закликав російських чиновників використовувати вітчизняні автомобілі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.