Нащадки сталінських вертухаїв свято бережуть традиції ГУЛАГу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.02.2013 22:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19724

У Солікамському відділі Головного управління Федеральної служби виконання покарань РФ (ГУ ФСВП) по Пермському краю відзначили 75 років з дня утворення першого Усольского виправно-трудового табору НКВС СРСР.

Про це повідомляє пресс-служба ГУ ФСВП по Пермському краю.

Заступник начальника ГУ ФСВП РФ по Пермському Андрєй Зуйков та голова ради ветеранів управління Віталій Злобін привітали особовий склад північних установ кримінально-виконавчої системи Прикам’я з ювілеєм і від імені начальника головного управління вручили заслужені нагороди, висловили подяку за успіхи в службі та побажали подальших професійних успіхів.

«Святковий концерт, полум’яні промови ветеранів і керівників, розповіді про бойові та трудові подвиги, плани на майбутнє, сльози радості і смутку справили незабутнє враження на учасників зустрічі», - йдеться у повідомленні.

Згідно з текстом повідомлення? «5 січня 1938 в Усольський виправно-трудовий табір (ВТТ)НКВС СРСР були закладені традиції, які мають цінність і в нинішній час. Це вірність Батьківщині, взаємовиручка, повага до ветеранів. Усольлаг це тисячі кілометрів доріг, сотні лісових селищ, понад 60 тисяч співробітників, робітників і службовців працювали впродовж 75 років, це школи, дитсадки, клуби».

«В яке лихоліття створили Усольський ВТТ, через скільки тяжких випробувань пройшов! Яке мужність за цей час проявили його керівники, атестований і вільнонайманий склад, щоб установа встало на ноги і успішно вирішувало виробничі та соціальні завдання», - поділився спогадами заступник голови Крайової ради ветеранів ГУ ФСВП РФ по Пермському краю Сергєй Єрофєєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.