Регіонали замість персонального голосування пропонують черговий меморандум

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.02.2013 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19731

Партія регіонів пропонує опозиції підписати меморандум про взаємопорозуміння для того, щоб розблокувати діяльність роботи Верховної Ради.

Про це журналістам повідомили лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, лідер УДАРу Віталій Кличко і заступник лідера фракції "Свобода" Андрій Мохник.

У меморандумі, текст якого є в розпорядженні Тиждень.ua, пропонується насамперед створення робочої групи для підготовки впродовж наступних 30 днів змін до регламенту, які унеможливлять кнопкодавство, також передбачено, що голосування відбуватимуться лише щовівторках та щочетверга.

"Наші політичні опоненти запропонували нам текст меморандуму про взаєморозуміння у Верховній Раді України. Це, звичайно ж, дуже цікава пропозиція - підписати в сотий раз меморандум про те, що потрібно виконувати українську Конституцію", - заявив Яценюк.

За його словами, на нараді у голови парламенту Володимира Рибака також обговорювалося питання необхідності модернізувати систему голосування і вже зараз розробляти систему "Рада-4".

"Я скажу одне:" Рада-4 "буде коштувати близько 15 млн грн", - зазначив він.

Лідер фракції підкреслив, що пропозиція про підписання меморандуму опозиція розгляне, але вимоги опозиціонерів незмінні: "Ми і далі наполягаємо на наших вимогах: персональне голосування - кнопкою, руками, бюлетенями - будь-яким способом".

За словами опозиціонерів, вони не готові погодитись на цей меморандум, адже мають до нього суттєві зауваження.

«Надійний спосіб поховати будь-яку тему – це створити по ній робочу групу», – заявив Мохник.

Як повідомлялося раніше, лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко заявив, що опозиція планує залишатися в сесійній залі Верховної Ради ще одну ніч – з 6 на 7 лютого, аби продовжити блокування парламентської трибуни.

Як відомо, блокування трибуни і президії парламенту почалося 5 лютого. Основна вимога опозиції - запустити систему "Рада-3" і забезпечити персональне голосування нардепів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.