В ООН називають Україну небезпечною для біженців

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.02.2013 14:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19734

Управління верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні, Білорусі та Молдові вважає, що Україна не є безпечною країною для біженців.

Про це заявив регіональний представник організації Олдріх Андрісек.

"На цьому етапі Україна не може вважатися безпечною країною для всіх біженців. Ми не можемо сказати, що система повною мірою працює і всіх захищає", - розповів Андрісек журналістам у середу в Києві.

На його думку, Україні необхідно ще доопрацювати законодавство і поліпшити забезпечення захисту і соціалізації біженців.

Андрісек також зазначив, що "є певні національності, яким складніше отримати, або які, за статистикою, менше отримують статус біженця".

За його словами, в минулому 2012 року 1860 осіб, у тому числі діти, звернулися із заявою про надання статусу біженця в Україні. Зокрема, серед них 30% складають громадяни Афганістану, 17% - Сомалі, 16% - Сирії, 7% - Киргизстану.

При цьому в 407 випадках було відмовлено в оформленні документів для розгляду по суті, а 63 особи отримали статус біженців і 89 визнані особами, яким потрібен додатковий захист. Крім того, 641 людина отримала відмову в наданні статусу біженця.

При цьому представник УВКБ ООН висловив сподівання, що в 2013 році в Україні будуть позитивні зміни в даній сфері.

Як повідомлялося раніше, 27 січня в Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту Віктор Янукович закликав українців бути рішучими в боротьбі з будь-якими спробами відродження тоталітарних ідеологій і проявами нетерпимості на етнічному ґрунті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.