Щоб Мороз не спокушався на автограф під законом про уряд, суд вже заборонив це робити. У Мукачевому

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 22.01.2007 18:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1974

Мукачівський міськрайонний суд заборонив голові Верховної Ради Олександру Морозу підписувати ухвалений 12 січня закон про Кабінет міністрів.

Із позовною заявою до Верховної Ради в суд звернувся член фракції "Наша Україна" Ігор Кріль, повідомляє прес-служба блоку.

У заяві він вимагав судової заборони голові Верховної Ради підписувати повернутий президентом закон про Кабінет міністрів, доки документ не буде повторно розглянутий парламентом.

Як відомо, президент Віктор Ющенко 19 січня повторно скористався правом вето до закону про Кабмін, який був ухвалений Верховною Радою 12 січня шляхом подолання президентського вето.

20 січня Мороз заявив, що "вето президента надумане, і ті, хто готував його, перш за все, підставляли і компрометували президента".

За його словами, якщо глава держави не підпише закон у певний термін, то він, як голова ВР, поставить свій підпис під ним.

Згідно із законодавством, після подолання вето президент зобов'язаний протягом десяти днів підписати і оприлюднити закон. Якщо він цього не робить, закон повинен підписати голова Верховної Ради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.