Шоу “одобрямс” у столичній раді не вийшло - туди прорвалися кияни

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 7.02.2013 11:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19742

Декілька сотень представників ВО «Свобода», «Батьківщина» та громадських організацій зібралися на мітинг під вікнами Київської міськдержадміністрації. Міліція заблокувала вхід до будівлі.

Головна вимога мітингувальників – бути присутніми на засіданні Київської ради, на якому має розглядатися столичний бюджет на 2013 рік.

Крім цього, протестувальники принесли під вікна КМДА автомобільні шини, вимагаючи від міської влади довести до ладу дороги.

Під час мітингу вже сталася бійка: четверо молодих людей спортивної статури спробували зірвати прапор «Батьківщини», чим спровокували мітингувальників. Одного з них молодчики збили з ніг, проте протестувальникам вдалося їх прогнати.

Кільком десяткам представників ВО «Свобода» вдалося прорватися у будівлю Київської міськдержадміністрації крізь пости охорони. Попри старання мітингувальників не застосовувати силу, уникнути сутичок з охороною не вдалося.

До «свободівців» приєдналися нардепи від партії УДАР, вони почали ламати двері, щоб прорватися до сесійної зали.

Представники УДАРу, ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» захопили колонну залу на другому поверсі Київської міської ради, куди запустили близько 100 мітингувальників знадвору.

Тим часом сесію Київради перенесли на завтра у зв’язку з масовим мітингом протесту та проривом мітингувальників до зали засідань.

Однак частина киян попрямувала до кабінету секретаря ради Галини Гереги для проведення переговорів.

Наразі мітингувальники розробляють план подальших дій.

Зокрема, вже прийнято рішення не залишати колонну залу Київради до завтра, коли планується розглядати і затверджувати столичний бюджет на 2013 рік.

Мітинг протесту під стінами Київради триває.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.