Британська армія буде використовувати в Афганістані шершнів-дронів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.02.2013 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19745

Збройні сили Британії почнуть використання у військових цілях міні-дронів - крихітних вертольотів, довжина яких становить 10 см, ширина - 2,5 см, а вага - 16 грамів. Роботи, схожі на іграшки, будуть займатися розвідкою в Афганістані.

Вертоліт отримав ім’я Black Hornet Nano. Головним завданням роботів-шершнів стане відеоспостереження. Залишаючись практично непомітними, нано-дрони знімуть на фото та відео місце перебування ворожих військ, їхні екіпіровку і техніку.

Зазначається, що пристрій практично неможливо збити. Вертоліт веде пряму трансляцію на екран пульта керування на дистанції до 800 метрів і стабільно літає навіть за значного вітру. Заряду батареї вистачає на 30 хвилин польоту за максимальної швидкості 35 км на годину.

Оператор може пілотувати вертоліт безпосередньо з пульта або вказати йому необхідні GPS-координати, і робот дістанеться до потрібної точки самостійно.

Незвичайний вертоліт був створений норвезькою компанією Prox Dynamics. Британська армія закупила 160 Black Hornet Nano, заплативши 20 млн фунтів стерлінгів (близько $ 25 млн). Таким чином, кожен із дронів-шершнів коштував британським платникам податків близько $ 310 тис.

Раніше повідомлялося, що збройні сили Британії все більше залежать від новітніх технологій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.