Єфремов натякнув, що гарант у березні може розпустити парламент

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 7.02.2013 14:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19747

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що 5 лютого почався відлік 30-денного терміну бездіяльності Верховної Ради, після закінчення якого Президент може прийняти рішення аж до розпуску нинішнього парламенту.

Якщо таке допустити (що протягом 30 днів парламент не почне працювати - ред.), то у Президента через 30 днів з’явиться можливість прийняти відповідне рішення щодо парламенту", - сказав він.

Він нагадав, що згідно з українським законодавством, якщо сесія Верховної Ради не працює 30 днів, то Президент має право прийняти рішення про її розпуск.

Він також озвучив журналістам іншу точку зору юристів щодо даної проблеми. Так, за його словами, існує думка, що якщо сесія не почала роботу, то "лічильник" не включається.

Раніше представники ВО "Свобода" висловили бажання блокувати роботу парламенту впродовж місяця, поки президент не прийме рішення про розпуск Верховної Ради. В "Батьківщині" не розділяють цю ідею.

Як повідомлялося раніше, блокування Верховної Ради триває вже третій день - 5 лютого опозиція не дала відкрити другу сесію ВР 7-го скликання, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками).

Представники парламентської більшості вважають, що опозиція має намір провокує їх на силовий сценарій розблокування парламенту, проте поки вони цей варіант не розглядають.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.