Тимошенко доставлять на допит до Апеляційного суду у Київ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.02.2013 15:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19748

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич перенесла проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня на прохання підозрюваної Юлії Тимошенко на 13 лютого і зобов’язала забезпечити її доставку на засідання до Апеляційного суду Києва.

Зокрема, суддя зазначила, що отримала від Юлії Тимошенко два клопотання. У першому з них Тимошенко зауважила, що виклик до суду мусить здійснюватися за три дні до засідання. Відтак вона не має змоги підготувати захист.

У другому клопотанні Тимошенко попросила перенести засідання на два-три тижні для того, щоб підготуватися. Крім того, вона заявила, що хоче брати безпосередню участь під час допиту свідків, тобто перебувати у приміщенні суду особисто.

У свою чергу, суддя частково задовольнила клопотання Тимошенко. Зокрема, оголосила перерву в засіданні до 13 лютого і задовольнила клопотання про доставлення Тимошенко до суду.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко додав, що його підзахисна отримала повідомлення про сьогоднішнє засідання вчора о 19 годині. Відтак, за його словами, знову було порушено норми Кримінально-процесуального кодексу.

«Суд не міг призначити справу раніше, ніж на 8 лютого. Захисту вдалося ознайомитися з частиною матеріалів справи. А показання свідка (якого збиралися допитувати – Ред.) носить особистісний характер і ставити йому питання у частині свідчень може лише Юлія Тимошенко, а не захисники. Ми не маємо можливості з нею зустрітися. Суд позбавив нас можливості здійснювати захист. Такі дії порушують не лише українське законодавство, а й низку рішень Євросуду з прав людини», – заявив Власенко.

Як повідомлялося раніше, Державна пенітенціарна служба заявила, що Юлія Тимошенко відмовилась брати участь у судовому засіданні у справі про вбивстов народного депутата Євгена Щербаня.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва на сьогодні призначав проведення слідчих дій за участю Тимошенко, зокрема допиту свідка, у кримінальній справі про вбивство у 1996 році.

Прізвище свідка не називали.

Адвокат Сергій Власенко заявив, що його підзахисній важко готувати захист, не знаючи прізвище свідка.

Один з лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов, коментуючи інформацію про допит невідомого свідка у справі Щербаня, заявив, що Генпрокуратура збирається долучити до "справи Щербаня" свідчення так званих "професійних свідків".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.