Кокс і Кваснєвський упіймали тюремників на тупенький брехні

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 8.02.2013 10:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19758

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс заявляють, що Державна пенітенціарна служба поширила недостовірну інформацію про те, що вони нібито не висловлювали претензій і зауважень за результатами відвідування екс-прем’єр міністра Юлії Тимошенко в харківській лікарні.

Про це сказано в заяві спостережноъ місії Європарламенту.

"Після відновлення нашого мандата з боку конференції президентів Європарламенту, ми, як виключення і всупереч нашій практиці, надаємо коротке роз’яснення у відповідь на заяву Державної пенітенціарної служби України, оприлюднену 5 лютого", - сказано в заяві, що передало представництво Євросоюзу в Києві.

У тексті представники місії говорять про те, що твердження Державної пенітенціарної служби, що "за результатами зустрічі представники Європарламенту не висловлювали жодних претензій, скарг чи зауважень на адресу керівництва служби або медустанови", не відповідає дійсності.

"Насправді моніторингова місія підняла серйозні і невідкладні питання, що стосуються умов утримання і викликають стурбованість", - зазначили Кокс і Кваснєвський.

Представники місії ЄП наголосили, що залишають за собою право оприлюднити свої записи, "якщо у когось будуть сумніви з цього приводу".

Як повідомлялося раніше, 5 лютого спостерігачі від Європейського парламенту в Україні екс-президент Польщі Александр Кваснєвський та екс-президент Європарламенту Патрік Кокс зустрілись з екс-прем’єр-міністром Юлією Тимошенко в ЦКБ «Укрзалізниці» в Харкові. Після зустрічі вони відмовились спілкуватись з пресою.

У Державній пенітенціарній службі за підсумками візиту місії ЄП повідомили: «Представники делегації безпосередньо перед співбесідою із засудженою мали можливість ознайомитися з усіма приміщеннями блоку, де наразі утримується Ю.Тимошенко, поспілкуватись з представниками варти від Качанівської виправної колонії. Спілкування представників Європарламенту із Ю.Тимошенко відбувалось протягом 2 годин. За результатами зустрічі представники Європарламенту висловили вдячність керівництву Качанівської виправної колонії та ЦКЛ №5 за надану можливість. Будь-яких коментарів, претензій, скарг чи зауважень від візитерів на адресу керівництва установи чи медзакладу не надходило».

За словами дочки Юлії Тимошенко, представників Європарламенту вразили умови утримання екс-прем’єра у лікарні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.