Вчені розмірковують, наскільки вірогідна агресія інопланетян

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.02.2013 11:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19759

Ризик нападу інопланетної цивілізації на Землю досить невеликий, вважає автор статті в журналі Acta Astronautica.

Таке твердження Янне Корхонен з Фінляндії аргументує тим, що напад буде пов’язаний з неусувною загрозою удару у відповідь.

Він також вважає, то в оцінці ризиків конфліктів з позаземними цивілізаціями може стати в нагоді досвід холодної війни.

На думку вченого, для по-справжньому міжзоряних цивілізацій, що освоїли більш як одну планетну систему, вигоди від такого удару навряд чи виправдають ризики.

"Навіть якщо спілкування піде важко, раціональні особи, які приймають рішення, будуть прагнути уникнути нічим не спровокованих нападів, оскільки стовідсотково забезпечити їх успіх вкрай важко. Загалом, здається ймовірним, що міжзоряні конфлікти цивілізацій залишаться рідкістю", - пише Корхонен.

Крім того, на думку вченого, до будь-яких проектів міжзоряних місій і польотів потрібно ставитися з обережністю, адже сам факт наявності у землян технологій для таких подорожей може бути розцінений як загроза.

Навіть простий космічний зонд, потрапивши в інопланетну систему з розумним життям, може завдати їй шкоди і стати приводом для "помсти", вважає автор дослідження.

Як повідомлялося раніше в травні 2012 року астрономи вперше застосували інтерферометр для пошуку сигналів від позаземних цивілізацій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.