Вчені припускають, що існують тисячі позаземних цивілізацій

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 11.02.2013 12:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19777

У нашій зоряній системі можуть існувати кілька сотень тисяч цивілізацій.

Такий висновок зробили американські вчені, провівши експеримент за допомогою радіотелескопу в Грінбенку з пошуку сигналів штучного походження.

Група під керівництвом Ендрю Семена з університету Каліфорнії в Берклі за допомогою 100-метрового радіотелескопу "слухала" 86 зірок, поряд з якими за даними телескопа "Кеплер" знаходилися планети, схожі на Землю.

Спостереження велися на частотах 1,1-1,9 гігагерца, які на Землі використовуються для стільникових телефонів і телебачення.

З отриманих даних учені намагалися вичленувати сигнали високої інтенсивності в досить вузькій смузі частот - не ширше 5 гігагерц, які можуть бути отримані тільки штучно.

"Ми не знайшли сигналів інопланетян, але ми змогли використовувати набір статистичних даних, щоб вперше встановити обмеження на кількість існуючих позаземних цивілізацій, які здатні передавати в цій смузі частот", - зазначив Семен.

Згідно з підрахунками вчених, на мільйон зірок у нашій Галактиці припадає не більше однієї цивілізації, розвинутої настільки, щоб ми могли її "почути".

Враховуючи, що в Галактиці близько 200-400 млрд зірок, це означає, що в нашій зоряній системі можуть існувати кілька сотень тисяч цивілізацій.

Вчені зазначають, що досягнутий ними в експерименті рівень чутливості дозволив би почути інопланетян тільки в тому випадку, якщо б вони свідомо спрямовували сигнал у бік нашої планети.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.